Historie

Nederhemert is een idyllisch dorpje in het zuiden van de Bommelerwaard. Het kent mooie landschappen, eeuwenoude bomen, een prachtig kasteel en een van de oudste speeltuinen van Nederland: Speeltuin Nederhemert. 

105 jaar oude speeltuin


Ingeklemd tussen de Bergsche Maas, Heusdens Kanaal en de Afgedamde Maas is de bijnaam van dit mooie dorp nog altijd ‘het Eiland.’

Volgens een oud krantenknipsel van 15 mei 1915 is in het voorjaar van 1915 de eerste schommel en wip geplaatst. Destijds werd de speeltuin draaiende gehouden door de familie van der Werken uit Nederhemert. Veel toestellen stammen uit de jaren 50, waar vanzelfsprekend vele aanpassingen aan zijn gedaan om aan de huidige eisen te kunnen voldoen. Om de kosten in de hand te houden, vragen wij voor de entree van de speeltuin een bedrag van € 1,50.

Ons horecagedeelte kent tegenwoordig vele mogelijkheden, van een heerlijke kop koffie of cappuccino tot een heerlijke hamburger, pannenkoeken of de lekkerste broodjes en alles wat daar tussen ligt. Voor jong en oud serveren wij een zo goed mogelijk product voor een zo gunstig mogelijke prijs.

We verwelkomen je graag snel!